уторак, 27. октобар 2009.

Мантик гејмс вилењаци

Уочи претходног ГенКона појавила се нова компанија која ради минијатуре у пластици. Орјентација ове компаније је на део тржишта који тренутно покрива ГВ, тј. идеја им је да издају армије заступљене у игри Ворхамер.
Прва армија за коју издају фигуре су вилењаци (елфови).
По првим привјуима на нету видело се да Мантик, у смислу обликовања фигура, тежи више ка фолклорном представљању елфова (витки, високи) него до сада уобијчајеним ГВ представама истих. Ево пар фотки:




Оно што је главна тачка продаје Мантика јесте цена ових елфова - 20 елфова је око 12 фунти, а болт тровер око 7-8.
Уз последњу наруџбину од Меилсторма стигао ми је и рам са два Мантикова елфа као промоција. За пластичне фигуре ови елфови не изгледају лоше, тј. прилично су детаљни. Међутим, када сам их саставио и ставио уз још пар фигура различитих система, више су личили на патуљке него на елфове. Узрок ово ме је делом и њихова крхка конституција. Ево пар фотки које потврђују то:

с лева на десно: Рахам, Мантик, ГВ, Палп сити, ПП, Мантик, Инфинити.

Морам нагласити да су мантик фигуре на постољу које је дебље један милиметар. Висина саме фигуре од пода до очију је око 26-27мм.


Ако је нако планирао да набави ове фигуре, битно му је да зна да ће цела армија морати да му буде од Мантика, јер ће тешко моћи да их комбинује са фигурама других произвођача.

Нема коментара:

Постави коментар

Пратиоци

Претражи овај блог